نان در اسلام(بررسي مدل پيشنهادي اسلام براي اصلاح و بهينه‌سازي چرخة از توليد تا مصرفِ نان)|بهترین وب سایت کتاب،مقاله-tin-hat

نان در اسلام(بررسي مدل پيشنهادي اسلام براي اصلاح و بهينه‌سازي چرخة از توليد تا مصرفِ نان)

دانلود بهترین فایل نان در اسلام(بررسي مدل پيشنهادي اسلام براي اصلاح و بهينه‌سازي چرخة از توليد تا مصرفِ نان)
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل
نان در اسلام(بررسي مدل پيشنهادي اسلام براي اصلاح و بهينه‌سازي چرخة از توليد تا مصرفِ نان)

نان-در-اسلام(بررسي-مدل-پيشنهادي-اسلام-براي-اصلاح-و-بهينه‌سازي-چرخة-از-توليد-تا-مصرفِ-نان)

چكيده

حجم انبوه ضايعات نان و واردات گندم كه محصولي استراتژيك است، مي‌تواند زمينه‌ساز بحران در امنيت غذايي كشور باشد. بر اين اساس اصلاح وضعيت موجود در چرخة از توليد گندم تا مصرف نان‌، ضرورت امنيتي دارد.

مدل‌هايي براي اصلاح اين چرخه، از طرف كارشناسان غذايي و صنعتي و فرهنگي ارائه شده است. اين مقاله به توصيف مدل پيشنهادي كه از منابع دين اسلام به‌دست آمده است، مي‌پردازد.

در اين مدل، نقاط بحران و ضايعه‌ساز، عبارتند از: انتقال اوّلويت از بخش كشاورزي به ديگر حوزه‌هاي سرمايه‌گذاريِ علمي و مالي، جدا شدن سبوس از آرد، بازاري شدنِ توليد نان (در برابر توليد در خانه)، بي‌اهميّت شدن(عادي شدن) نان در فرهنگ عمومي.

راهبردهاي اصلاحي در اين مدل عبارتند از: انتقال نقطه ثقل سرمايه‌گذاري علمي و مالي به بخش كشاورزي و امنيت غذايي، فرهنگ‌سازي براي استفاده از نانِ سبوس‌دار، انتقال نقطه ثقل توليد نان از بازار به خانه با به‌كارگيريِ ابزار مناسب با زندگي امروزه، بالا بردن ضريب حسّاسيّت و اهميّت به نان در فرهنگ عمومي.

در مدل پيشنهادي اسلام راهبردهايي براي بهينه‌سازي نيز ارائه شده است كه عبارتند از: تغيير اندازة نان به نان يك‌نفره، تغيير نقطه ثقل دانة مصرفي از گندم به جو، افزايش حرارت تا حد ممكن براي پخت، تهية خمير در ظروف دربسته.

اين تحقيق با ارائة مدلِ پيشنهاديِ اسلام، يك الگوي كلانِ جايگزين براي وضعيت موجود در چرخة نان ارائه كرده است كه با تغيير محورِ توليد، سرچشمة ايجاد ضايعات را از بين مي‌برد.

 

 

 

مقدمه

نان محصولي استراتژيك در زندگي بشر است و دستيابي به كيفيت مطلوب در آن تابع متغيّرهاي به‌ هم‌ پيوسته‌اي است كه بايد در يك چرخه و به‌صورت يك سيستم، طراحي و مدل‌سازي شوند و هرگونه تغيير در مدل يا تغيير در جزئي از اجزاي مدل، تاثير مستقيم بر كيفيت نهايي نان خواهد داشت. بحران در چرخه توليد تا مصرف نان با «امنيت غذايي» ارتباط مستقيم دارد.  نان در تعاملات جهاني نقش مبنايي دارد و موقعيت استراتژيك آن در صدر محورهاي حسّاس و مورد توجه برنامه‌ريزان جهاني است.

مشكل و مسأله‌اي كه انگيزه و سرچشمة اين تحقيق مي‌باشد، انبوه ضايعات نان و تأثير آن در امنيت غذايي است.

اين مسأله از سه موضوع عمده تشكيل شده است: نان + ضايعات + امنيت‌غذايي كه هر يك بايد مستقلّاً تبيين و تفسير شود تا ضرورت تحقيق آشكار گردد.

عنصر اوّل: «نان» (اهميّت و جايگاه نان در سبد غذايي خانوار):

«نان به عنوان ماده غذايي غالب، سهم عمده‌اي در الگوي مصرف خانوارها دارد. نان، غذاي پايه و اصلي ايراني‌ها، به ويژه خانواده‌هاي كم ‌درآمد و نيز ارزانترين ماده در الگوي غذايي روزانه است. تأمين نان مورد نياز جمعيت بيش از 60 ميليوني كشور، حجم وسيع فعاليتهاي كشاورزي، صنعت، حمل‌ونقل، ذخيره‌سازي و توزيع را به خود اختصاص مي‌دهد كه بر مبناي حداقل قيمتهاي بين‌المللي برابر شش ميليارد دلار هزينه دارد.»  

«كشور ما از لحاظ مصرف سرانة نان، يكي از پرمصرف‌ترين كشورهاي جهان است. نان، بخش عمده‌اي از انرژي، پروتئين، مواد معدني از جمله آهن و كلسيم و برخي از ويتامين‌ها همچون تيامين و نياسين مورد نياز روزانة ما مي‌باشد كه نسبت به قيمت و وزن در مقايسه با ساير مواد غذايي همچون گوشت و شير بيشترين ارزش غذايي را داراست.» 

عنصر دوّم: «ضايعات»

«ضايعات» عبارتند از: مواد توليد شده‌اي كه انتظارات پيش‌بيني شده را برآورده نمي‌كنند. از يك ماده غذايي انتظار مي‌رود: به مقدار كميّتي كه دارد ارزش غذايي مورد نظر را در برداشته باشد؛ سبب عوارض جانبي نشود، داراي طعم، شكل و رنگ مطبوع باشد؛ سهل‌المصرف باشد و بسته‌‌بندي مناسب داشته باشد؛ حداكثر ميزان ماندگاري را داشته باشد و داراي قيمت قابل قبول باشد. اصلي‌ترين انتظار از مادّة غذايي، ارزش غذايي آن است؛ مثلاً اگر نانِ توليد شده، از جهات ظاهري مطلوب باشد ولي فقر غذايي داشته باشد و سبب بروز سوء ‌تغذيه در خانواده‌ها شود، اين نان در حقيقت ضايع شده است. نكتة ديگر اين‌كه ضايعات نان منحصر به خودِ نان نمي‌شود بلكه ضايعات آرد و دانة گندم را نيز بايد به چرخة ضايعات نان افزود (آردهايي كه غلط آرد شده يا به درستي نگهداري نشده‌اند، دانه‌هايي كه در حمل‌ونقل ريخته‌اند يا در سيلوها فاسد شده‌اند و...).  همه ساله اخبار و آماري راجع به ضايعات نان، در جرايد تخصصي و عمومي منتشر مي‌شود؛ حتي اگر بخشي از آنچه در زير آمده است واقعيّت داشته باشد، نمي‌توان اين مسأله را ناديده گرفت و برنامه‌اي اساسي براي حلّ آن طرّاحي نكرد!

«در حال حاضر، طبق آخرين آمارها حداقل2 ميليون تُن گندم كشورمان به‌صورت ضايعات نان تباه مي‌شود و به‌ مصرف حيوانات مي‌رسد؛ اين در حالي است كه 30 درصد كل گندم توليد شده به هدر مي‌رود و به مصرف نهايي نمي‌رسد. از آن‌ طرف حدود 18 درصد نان توليد شده نيز ضايع         مي‌شود.»

دانلود فایل

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل


کلمات کلیدی: نان در اسلام(بررسي مدل پيشنهادي اسلام براي اصلاح و بهينه‌سازي چرخة از توليد تا مصرفِ نان)

مطالب مرتبط

نان در اسلام(بررسي مدل پيشنهادي اسلام براي اصلاح و بهينه‌سازي چرخة از توليد تا مصرفِ نان)


نگاهی به كشت دانه روغنی گلرنگ در مناطق مختلف كشور

دايره شمول ماده 632 قانون مجازات اسلا‌مي و حضانت و نگداری از کودک

بحثی در كيفيات تعليق و رفع تعليق قضات متهم

درآمدي بر تحولات نوين اقتصاد اسلامي

مطالعه و بررسى جرم دزدى از ديدگاه فقه، حقوق و قانون مجازات اسلامى

درآمدي بر درك جرم سازمان يافته و مظاهرفرا ملي آن

درآمدي برنسبت ميان فقه وحقوق بشر

بررسی حدیث ثقلین و اهمیت و جایگاه و مفاهیم آن

مروری بر حزب توده و فعالیتها و اقدامات مسلحانه آن

بررسی حقوق تجارت الكترونيك و اسناد

بررسی هنر مینیاتور و نقش رنگ در آن

بررسی زندگینامه پیامبر اسلام از میلاد تا رحلت

بررسی میکل آنژ و زندگینامه و آثار او

بررسی موسیقی و انواع و تاثیرات آن بر موجودات آن مروری بر موسیقی درمانی

بررسی آللوپاتی گندم و استخراج و خالص سازی و تشخیص عوامل آللوپاتیک و بررسی اثر آن بر دیگر گیاهان

بررسی شيطان‌پرستي و انواع و نمادها و فلسفه آن

بررسی زندگی امام سجاد و فعالیتهای ایشان

بررسی كاخ گلستان و مرمت این بنا

بررسی آب انبارهای استان قزوين و مرمت آن

بررسی مسجد جامع يزد و معماری و مرمت آن