بررسی جامع گیاه خیار Cucumber و انواع آن|بهترین وب سایت کتاب،مقاله-tin-hat

بررسی جامع گیاه خیار Cucumber و انواع آن

دانلود بهترین فایل بررسی جامع گیاه خیار Cucumber و انواع آن
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل
بررسی جامع گیاه خیار Cucumber و انواع آن

بررسی-جامع-گیاه-خیار-cucumber-و-انواع-آن

مقدمه

خیار (Cucumis sativus) گیاهی از تیره کدوئیان است که اقسام گوناگون دارد. میوه‌اش درشت و سبز یا سفیدرنگ است. بوته آن مانند بوته خربزه است.

واژه خیار ريشه و بنياد فارسي داشته و از فارسي به زبان عربي داخل شده.

تاريخچه

مبدأ خيار را نواحى جنوبى آسيا ( هندوستان ) ذکر کرده‌اند. در هندوستان حداقل سه هزار سال كاشت مي گرديده و روميها و يونانيان قديم نيز از آن استفاده  مي نموده اند.

در اين مناطق همچنان فرم‌هاى اوليه خيار که به‌صورت وحشى مى‌رويند و داراى ميوه‌هاى کوچک و تلخ مى‌باشند يافت مى‌شود.

کاشت خيار در دنيا سابقه چند هزار ساله دارد.  حدود بيست قرن قبل از ميلاد مسيح مصريان قديم از آن استفاده  مي كرده اند .

 

كشورهاي توليد كننده

مهمترین کشورهای تولید کننده خیار چين و آمريكا هستند.

ايالت فلوريدا مهمترين توليد كننده خيار در آمريكا است و حدود يك سو م خيار كل آمريكا را توليد مي كند .

 

در ايران استانهاي كهكيلويه  و  بوير احمد، لرستان ، خوزستان  و ايلام

 

مشخصات  گياه ‌شناسى

طبقه‌بندی علمی

 

فرمانرو:       گیاهان

 

دسته:        Magnoliophyta

 

رده:           Magnoliopsida

 

راسته:        Cucurbitales

 

خانواده:      Cucurbitaceae

 

جنس:        Cucumis

 

گونه:          C. sativus

 

 

خیار گیاهی است گلدار، از رده دولپه ای ها، از گیاهان یکساله جالیزی، از خانواده کدوئیان (Cucurbithacae) با نام علمی (Cucumis sativus).

خيار گياهى خزنده است. ریشه آن نسبتاً سطحی است و برای کاشت آن باید خاک سطح الارض کاملاً آماده و غنی از مواد غذایی باشد. ریشه آن یکساله و گاهی هم دائمی است.

ساقه آن علفی، رونده و به رنگ سبز روشن، آبدار و دارای پوست نازک و کرکهای ریزی است که از ساقه منشعب می شوند. طول بوته خیار با توجه به هرسی که انجام می شود مکن است به بیش از 6 m برسد.

در واریته های معمولی برگها نسبتاً کوچک در واریته های بکرزا یا پارتنوکارپیک برگها بزرگتر، پنجه ای شکل و به رنگ سبز روشن بوده و بریدگی های کم عمق، برگ را به پنج قسمت یا Lobe که غالباً به شکل مثلث هستند، تقسیم می کند. دمبرگ آن بلند، آبدار، قطور، و رگبرگها مشخص و روشنتر از خود برگ هستند.

 

 گياهى يک پايه است. تعداد گل‌هاى نر بيشتر از گل‌هاى ماده بوده و زودتر از آنها نيز ظاهر مى‌شوند. البته در خيارهاى نوع گلخانه‌اى فقط گل‌هاى ماده به‌ وجود مى‌آيند. يعنى ميوه‌هاى پارتنوکارپ هستند و احتياجى به تلقيح گل نمى‌باشد. در خيارهاى معمولى بايد گرده‌افشانى انجام گيرد و زنبور عسل نقش مهمى در تلقيح آن خواهد داشت.

ميوه در بعضى از انواع و ارقام خيار تلخ مى‌باشد.

میوه خیار از لحاظ گیاه شناسی شفت بشمار میرود یعنی میوه ای است گوشتی که برون بر آن نازک، میانبر آن گوشتی و خوراکی و درون بر آن غشائی و سخت است.

محل پیدایش میوه روی ساقه دو حالت دارد:

1.     خیارهایی که روی ساقه اصلی و در زاویه برگها تولید می شوند.

     2.       خیارهایی که روی ساقه فرعی تولید می شوند که دراین صورت ساقه های جانبی به هرس منظم احتیاج دارند.

 

سازگاري

این سبزی محصول فصل گرم است و گیاه جوان آن به یخبندان حساس است. ميانگین درجه حرارت روزانه برای رشد خیار بين 18 تا 24 درجه سانتیگراد مناسبترین است. چنانچه دماي شب پائين¬تر ازc0 5 باشد ميوه ها به حد كافي تشكيل نمي شوند و يا اينكه اختلالات فيزيولوژيكي در آنها ظاهر مي گردد.

دماي بالا براي جوانه زني، مرحله رويشي و مراحله زايشي لازم است. حداقل دما براي جوانه زدن بذر خيار c0 12 و براي رشد و نمو بالاي c0 10 است گلها ابتدا در دماي  c0 15 به بالا و گرده ها در دماي c0 17 به بالا باز مي شوند. عمل لقاح در دماي 26 تا 29 درجه سانتي گراد انجام مي گيرد.

اين گياه به آب و گرماى زيادى احتياج دارد. خيار در تمام مراحل رشد نسبت به سرما و يخبندان حساس است. حتى درجه حرارت‌هاى بالاى صفر نيز به بوته خيار صدمه غيرقابل جبران خواهند زد.

در مناطق سردسیر بعد از رفع سرما کاشت خیار انجام می شود. در مناطق جنوبی کشورمان در دو فصل بهار و پائیز این گیاه کاشته می شود. باید توجه داشت در مرحله ی گلدهی باید کود از انتها به گیاه داده شود تا میزان محصول افزایش یابد.

با توجه به خواسته‌هاى گرمائى خيار نيازهاى آبى خيار نيز بسيار زياد مى‌باشد. اگر تنش رطوبتی به گیاه خیار داده شود میوه ها تلخ خواهد شد. البته عوامل دیگری از قبیل نامظمی در میزان کود و آب و دما نیز باعث تلخی خواهد شد، اما تلخی ته خیار طبیعی و به علت وجود ماده ای به نام کوکومرین می باشد.

خاک مورد استفاده بايد قدرت نگهدارى آب را داشته باشد و همچنين از نفوذپذيرى و قابليت تهويه خوبى برخوردار باشد و خواسته‌هاى ريشه خيار را در اين مورد برآورده سازد. زمين‌هاى سبک که داراى موادآلى کافى باشند مناسب براى کاشت خيار مى‌باشند.

خاک مورد استفاده در گلخانه های کشت خیار بایستی دارای بافت سبک (Sandy loam) بوده و از نفوذپذیری خوبی برخوردار باشد.

PH مناسب بستر خاکی6.5    7.5   و EC کمتر از 3000µmos/cm (3 دسی زیمنز بر متر) می باشد.  قابلیت جذب عناصر به وسیله PH بستر محیط ریشه تعیین و مشخص می شود. در PH پائین نسبت عناصر قابل جذب و محلول آهن، منگنز و آلومنیوم بیشتر بوده و در نتیجه همه آنها باعث تثبیت و غیر قابل استفاده شدن فسفر می شود. همچنین میزان کلسیم، منیزیم، گوگرد و مولیبدن قابل استفاده نیز در PH پائین کاهش می یابد. از طرفی مقدار فسفر، آهن، منگنز، روی، مس و بر در PH بالا محدود می شود.

حرارت اپتيمم براي خيار گلخانه اي 25    20 درجه سانتي گراد و رطوبت اپيتمم 65%    60% مي باشد. Ec آب مورد استفاده براي خيارگلخانه اي بايستي حدود 1    0.8 ميلي موس بر سانتي متر بوده و آب هاي با Ec بيشتر از 2 ميلي

دانلود فایل

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل


کلمات کلیدی: بررسی جامع گیاه خیار Cucumber و انواع آن تحقیق آماده گیاه خیار پروژه آماده گیاه خیار تحقیق درسی گیاه خیار گیاه خیار پروژه پایانی تحقیق جهت ارائه درسی نمونه پروژه آماده تحقیق دانشگاهی کار پژوهشی پروژه جامع و کامل

مطالب مرتبط

بررسی جامع گیاه خیار Cucumber و انواع آن


پاورپوینت آماده: بررسی زندگی نامه سهراب سپهری و پروین اعتصامی 40 اسلاید

پاورپوینت آماده: بررسی نیو اسکوپ و اسکوپ کردن نماهای سنگی ( انواع و روش ها ) 22 اسلای

پاورپوینت آماده: پروتکل های مسیریابی ایستا و دینامیک و مسیریابی در روترها 19 اسلاید

پاورپوینت آماده: بررسی پروتکلOSPF و مسیریابی آرپانت و مسئله مسیریابی مثلثی 27 اسلا

پاورپوینت آماده: بررسی مرفولوژی و ریخت شناسی جوندگان (انواع موش ها) و راه های کنترل آنها و زند

پاورپوینت آماده: بررسی روش تحقيق كيفي و روش نگارش گزارش تحقيق 45 اسلاید

پاورپوینت آماده: بررسی انواع تاسيسات و تجهیزات استخر شنا 34 اسلاید

پاورپوینت آماده: بررسی تولید مثل و تغذیه و گونه های مختلف تاس ماهیان 15 اسلاید

پاورپوینت آماده: بررسی اصول و پیاده سازی مهندسی مجدد در سازمان ها و مقایسه مجدد آزاد و مهندسی

پاورپوینت آماده: بررسی اصول مهندسی اینترنت 209 اسلاید

بررسی زندگینامه و آثار نیما یوشیج

بررسی شرایط نگه داری زرد آلو و نگه داری آن در سردخانه

بررسی علل بروز كمردرد و راههاي پيشگيري از آن

بررسی زیست شناسی كبوتر فاخته يا قمري صخره اي

بررسی فسيل ها و چگونگی ایجاد و تعیین عمر

بررسی عوامل موثر در توسعه کشاورزی

دانلود نمونه سوالات درس بیوشیمی رشته ی کشاورزی

بررسی علمی پدیده خسوف و انواع کسوف (خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی)

بررسی افترا به عفت یا قــذف از مجازاتهای مستوجب مجازات

بررسی توليد برق با استفاده از ميكروتوربين های توزيع